Injektálás

Az épületeknél általában alkalmazott gravitációs ( furatba öntés ) szigetelés, az esetek nagy részében kielégítő megoldást nyújt a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de a fal nem megfelelő telítése miatt elég gyakori a hibalehetőség, mivel a falban a bizonytalan terjedés, és nem megfelelő pórustelítés miatt szigeteletlen szakaszok maradhatnak, még a leggondosabb kivitelezés esetén is.

Fenti hibákat hivatott kiküszöbölni az alkalmazott technológia a nyomás alatt történő injektálás, vagy impregnálás.

A szigetelendő falba, 12mm átmérőjű furatokat készítünk 12-14.cm furattávval, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket rögzítünk. Speciális géppel 1-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot.

Alacsony nyomással 2-10bar mikroszilikon oldatot, mint impregnálás alkalmazzuk, ami a falszerkezetet teljes keresztmetszetében átitatja.

A gépek által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Közepes nyomással 10-80bar akrilátgyantát, hidroszerkezetű gélt injektálunk, mely talajszint alatt is alkalmazható és víznyomásnak is ellenáll.

Magas nyomással 20-300bar poliuretán gyantát, műgyantát injektálunk, melyekkel vízbetöréseket hárítunk el beton szerkezetekben.

Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 2-4 bar nyomással érkezik.

Munkánkhoz a Sika Hungária és az MC Bauchemie, cégek anyagait és technológiáit alkalmazzuk, melyek rendelkeznek minden szükséges Német, és magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.